Advies Groep Duitsland, succesvol zaken doen in Duitsland!

Succesvol zaken doen in Duitsland

Zakendoen in Duitsland

U wilt graag zakendoen in Duitsland? Dat kan een verstandige keuze zijn. Alleen het is wel raadzaam om u vooraf zo goed mogelijk voor te bereiden. Want ondanks dat Duitsland veel op Nederland lijkt, is het toch een ander land met zo haar eigen Duitse gebruiken en gewoonten. Wanneer u met een totaal Nederlandse mentaliteit start met zakendoen in Duitsland, kan dit verkeerd uitpakken. Maar: hoe moet het dan? Daarvoor adviseren en ondersteunen wij van Advies Groep Duitsland u graag. Wij zijn de specialist in zakendoen in Duitsland en hebben meer dan 20 jaar ervaring. Zo kunnen wij u meer vertellen over de Duitse cultuurverschillen, hoe te handelen in Duitsland en hoe de normen en waarden in Duitsland zijn vormgegeven.


Cultuurverschillen zakendoen in Duitsland

U bent er over uit: u gaat zakendoen in Duitsland. Waar u rekening mee dient te houden is dat het zakencultuur in Duitsland niet hetzelfde is als in Nederland. Wat zijn precies de Duitse cultuurverschillen? Advies Groep Duitsland geeft u graag meer informatie. Allereerst is tutoyeren in Duitsland ongewoon. Duitse zakenpartner spreken elkaar altijd aan met u, in het Duits ‘Sie’. Waar wij snel overstappen op jij of je, doen ze dit bij de oosterburen minder snel. Tevens is het ook niet gek om aan te spreken met de achternaam voorafgegaan door ‘Herr’ of ‘Frau’. Beschikt jouw zakenpartner over een academische titel? Dan is het raadzaam om deze zeker te noemen: deze is in Duitsland van veel groter belang dan in Nederland. Ook anders qua zakencultuur in Duitsland? Het strikt gescheiden houden van zaken en privé. Beginnen over je kinderen of vrouw doe je daar dus minder snel. Tevens is het uiterlijk vertoon erg belangrijk. Zo wordt een auto of kleding als statussymbool gezien: meer dan bij ons in Nederland. Uiteraard zijn dit niet de enige cultuurverschillen op het gebied van zakendoen. Bij Advies Groep Duitsland geeft uw persoonlijk begeleider u hier graag nóg meer inzicht in. Zo bent u optimaal voorbereid!


Zakendoen in Duitsland: wat Nederlanders vergeten

Veel Nederlandse ondernemers willen graag zakendoen in Duitsland. Alleen waar veel van onze inwoners geen rekening mee houden, is dat hier wel een goed doordacht stappenplan aan vooraf moet gaan. Een plan van aanpak, als het ware. Door alle scenario’s goed door te nemen, is de kans op succes in Duitsland des te groter. Wij van Advies Groep Duitsland ondersteunen u graag in dit proces. Heeft u vragen voor ons of wilt u een gesprek aanvragen? Neem dan gerust contact op. Wij helpen u van harte verder.


Onze openingstijden

maandag
9:0021:00
dinsdag
9:0021:00
woensdag
9:0021:00
donderdag
9:0021:00
vrijdag
9:0017:00
zaterdag
gehele dag mobiel bereikbaar
zondag
gehele dag mobiel bereikbaar
 

  Treppkesweg 111

47533 Kleve

Duitsland

Tel. 0049 (0)2821 4006367

tel. 0049 (0)170 5003216

tel.. 0049(0) 1573 0073104

info@adviesgroepduitsland.nl