Advies Groep Duitsland, succesvol zaken doen in Duitsland! tel. 0049 15730073104

Succesvol zaken doen in Duitsland

Wonen in Duitsland

U bent aan het twijfelen of u wilt wonen in Duitsland? Een vrij grote beslissing die niet zomaar genomen dient te worden. Een goede voorbereiding is het halve werk. Want wat zijn bijvoorbeeld de voor- en nadelen van wonen in Duitsland? Hoe zit het met de kosten van wonen in Duitsland? En wat als u wel wilt wonen in Duitsland, maar blijven werken in Nederland? Advies Groep Duitsland geeft u graag meer informatie. Zo kunt u voor uzelf besluiten of u wel of niet naar de oosterburen gaat emigreren.. Misschien wel voor de liefde voor een man of vrouw of het land zelf, wellicht voor zaken of misschien om een andere reden als een studie. Wij adviseren, ondersteunen en begeleiden u graag met onze expertise over Duitsland!

Voor- en nadelen wonen in Duitsland

Aan iedere verhuizing hangen voor- en nadelen. Zo ook wanneer u besluit te gaan wonen in Duitsland. Het is verstandig om uzelf vooraf zo goed mogelijk voor te bereiden. U krijgt zo een zo realistisch mogelijk beeld van hoe wonen in Duitsland zal zijn. Laten we beginnen met de nadelen van een verhuizing naar Duitsland. Ten eerste: u komt te wonen in een andere cultuur. Ondanks dat Duitsland en Nederland naast elkaar liggen en veel overeenkomsten hebben, is Duitsland toch echt een ander land. Hier gelden andere wetten en omgangsvormen, waar u zich aan dient aan te passen. U kunt op onverwachte momenten geconfronteerd worden met de andere regels en wetten. Bijvoorbeeld bij een aanrijding met een auto, een opdracht aan een vakbedrijf, studiemogelijkheden et cetera. Deze wetten en regels zijn niet per definitie slechter dan in Nederland, maar wel anders en dit kan het onwennig voor u maken. Wat ook nadelig kan werken? Er wordt een andere taal gesproken; een taal die niet uw Moedertaal is. Beheerst u de taal niet goed? Dan zal het moeilijker worden om echte connecties met mensen te maken, wat wij als sociale wezens wél nodig hebben. Tevens kunt u uzelf minder goed uitdrukken in bepaalde situaties, wat behoorlijk onhandig kan zijn en u onzeker kan maken. Zeker ook wanneer u met uw kinderen gaat wonen in Duitsland en zij naar school gaan in een voor hen nieuwe taal. Uiteraard kleven er ook een hoop voordelen aan het wonen in Duitsland:

Tien redenen om in Duitsland te gaan wonen.

U kunt om persoonlijke, zakelijke, juridische of fiscale redenen besluiten om in Duitsl.and te gaan wonen?

Advies groep Duitsland ondersteunt en adviseert u met uw keuze.

1. Het ondernemers klimaat in Duitsland is bijzonder prettig.

De arbeidsmoraal is hoog, afspraak is afspraak en regelgevingen zijn helder en duidelijk. In Duitsland heerst een ondernemersvriendelijk klimaat. In Duitsland is een grotere afzetmarkt  dan in Nederland.

2. De huizen in Duitsland zijn aanzienlijk goedkoper dan in Nederland

Bijvoorbeeld: Voor de prijs van een rijtjehuis in  Amersfoort koopt u in de Duitse grensstreek een mooie vrijstaande woning, woonboerderij of een combinatie van wonen en werken op één perceel. Zeker nu de woningmarkt in Nederland overspannen is, is uw keuze om in Duitsland te gaan wonen zeker geen slechte keuze.

3. Er is nog bouwgrond beschikbaar en bouwen is bovendien betaalbaarder

Bouwgrond kopen in Nederland is een haast onmogelijke opgave. De prijzen per vierkante meter kunnen oplopen tot    € 400,00 per vierkante meter. In Duitsland is bouwgrond al te koop voor € 70,00 per vierkante meter. Laat uw dromen uitkomen en bepaal zelf waar u wilt wonen.

4. Woongenot is groter

Ook de woonwijken zijn in het algemeen ruimer opgezet en de kwaliteit van de woningen is doorgaans beter, de buurten zijn veiliger. Een woning met tuin en eigen oprit is meer regel dan uitzondering in Duitsland.

5. Autorijden is veel voordeliger

Geen BPM en een laag tarief voor de wegenbelasting. Duitsland is een autoland en autorijden is voor iedereen zeer betaalbaar. U kunt, bij emigratie naar Duitland uw in Nederland betaalde BPM terugkrijgen. Dit levert vaak een paar duizend euro op.

6. Fiscale voordelen voor een eigen woning.

Als u inkomen heeft uit Nederland dan kunt u in veel gevallen de hypotheekrente blijven aftrekken van uw inkomen. De gemeentelijke belastingen zijn aanzienlijk lager in Duitsland dan in Nederland De hypotheekrente in Duitsland is bijzonder gunstig. En energiebesparende maatregelen worden gesubsidieerd.

Nederlandse gepensioneerden krijgen een vriendelijke fiscale behandeling.

7. Prettig sociaal klimaat

Nederland is dichter bevolkt dan Duitsland daarom is er in Duitsland  nog veel ruimte voor rust en natuur. Dit vertaalt zich ook in de ruimere huizen. Ter vergelijk, in Nederland wonen 412 mensen op een vierkante kilometer in Duitsland wonen 225 mensen op een vierkante kilometer.*  De Duitsers zijn over het algemeen netjes en beleeft.

* bron wikepedia

8. Levensonderhoud

Bij de supermarkt hoeft u nooit op zoek naar een parkeerplaats. De kosten voor uw wekelijkse boodschappen zijn aanzienlijk lager dan in Nederland. Dit heeft te maken met een grotere consumentenmarkt en een lager BTW tarief.

Ook de kosten voor verzekering, uit eten gaan, diesel, benzine en de gemeentelijke belastingen zijn lager dan in Nederland,

9. Gezondheidszorg

De Duitse ziektekostenverzekering is betaalbaar en heeft een uitgebreid standaardpakket aan voorzieningen zoals bijvoorbeeld Fysiotherapie en alternatieve geneeskunde. 

10. Kindergeld veel hoger dan de kinderbijslag. 

Het kindergeld in Duitsland is aanzienlijk hoger dan de kiinderbijslag in Nederland. Wat u in Nederland per kwartaal krijgt, krijgt u veelal per maand in Duitsland. 

Wonen in Duitsland huren

U weet het zeker: u wilt wonen in Duitsland. Mooi! Dan is de eerste belangrijke stap natuurlijk het vinden van een woonruimte. Gaat u wonen in Duitsland en huren of toch kopen? Kiest u voor huren? Dan zijn er diverse zoekmogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld het Internet raadplegen. Of u kunt vast in een vakantiepark in Duitsland verblijven en vanaf daar gaan zoeken. U kunt ook vanaf Nederland heen en weer rijden. Dit is vooral ideaal wanneer u wilt gaan wonen in Duitsland bij de grensstreek en hier zelf dichtbij woont. Maar woont u in zeg Rotterdam, Zeeland of Lelystad en wilt u helemaal aan de andere kant van Duitsland gaan wonen? Dan is op en neer rijden misschien niet een al te best idee. U kunt er ook voor kiezen om te gaan wonen in Duitsland en werken in Nederland. Ook dan adviseert Advies Groep Duitsland om woning en werkplek dicht bij elkaar te houden. Wanneer u graag op maat gemaakt advies wenst, helpen wij u van harte verder! Samen met u gaan we de mogelijkheden bekijken.

 

Nog meer voordelen ervaren voor u, als ondernemer om,  in Duitsland te gaan wonen?

Neem  CONTACT met ons op of kijk op ons   WONING AANBOD   en  KANTOOR HUREN.